Kollektivtrafik

Lars Ohly manifesterar i Gnesta.

Bland annat Lars Ohly manifesterar för pendeln i Gnesta i morgon. Endast tre länder i världen har genomfört en fullskalig avreglering av järnvägen. I samtliga tre fall har det slutat på samma sätt: Med praktfiasko och återreglering. Denna avreglering har lett till försämrad samordning av järnvägssystemet. Vi ser nu effekterna i form av att den regionala tågtrafiken hotas. Fjärrtågen är mer lönsamma att trafikera. Trafikverket tar sig rätten att föreslå att en hel bygd släcks ner.

 

På lördag den 15 juni 2013, kl 12.30 är det en stor manifestation på Strömmentorget i Gnesta för att rädda Gnestapendeln.

Talare är bland annat Johan Rocklind, ordförande i kommunstyrelsen och Lars Ohly. Deltar gör även Kukkamariia Valtola Sjöberg, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och oppositionsråd Ann-Sofie Lifvenhage.

Även representanter från Gnesta handel och näringsliv finns på plats samt Madeleine Dreydel som startade facebookgruppen Behåll  pendeltrafiken i Gnesta så fort nyheten om planerna blev känd.

På programmet står även musik av Henning Landin och Edvin Bergenfalk.

Kopiera länk