Arbetsmarknad och näringsliv

Pressmeddelande-nya jobb i Sörmland

3080 nya jobb i Södermanlands län med Vänsterpartiets budget

Patrik Renfors

Vänsterpartiets budget innehåller satsningar som ger 3080 nya jobb i Södermanlands län. Regeringens politik har lett till att långtidsarbetslösheten i Sörmland har ökat med 89 procent sedan 2006, visar nya siffror.

– Arbetslösheten är ett jättestort problem i Södermanlands län, inte minst den skenande långtidsarbetslösheten. Vår ambition är att skapa 3080 nya jobb inom kommunala välfärden, byggsektorn, infrastrukturen och industrin: säger Patrik Renfors, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Sörmland.

Regeringen saknar politik för nya jobb. Istället för investeringar sänker de bolagsskatten vilket gynnar storbolagen och bankernas ägare. Regeringen prioriterar stödja bankerna som bidragit till krisen framför arbete till ungdomar.

Med Vänsterpartiets satsningar skapas fler än 100.000 nya jobb i hela Sverige fram till 2015. Kommunala välfärdssatsningar ger ökad lärartäthet, fler undersköterskor i äldreomsorgen och bättre barnomsorg på kvällar och helger. Våra satsningar ger fler än 50.000 nya i jobb i välfärden. Vi investerar i byggandet och renovering av nya hyresrätter och skolor, äldreboenden och sjukhus. Omfattande infrastruktursatsningar i framförallt järnvägen ger nästan 7.000 jobb. Till det kommer ytterligare jobbskapande åtgärder och utbildningsplatser.

Patrik Renfors

Ordförande Vänsterpartiet Sörmland

070-5379199

Kopiera länk