Pressmeddelanden

PRESSMEDDELANDE

Majoriteten kör över den samlade oppositionen! 

Den samlade oppositionen deltog inte i beslutet om förslag till nytt arvodesreglemente och förslag till omställningsbidrag, när Arvodesberedningens sammanträdde idag! Orsaken är mycket enkel. Vi fick förslagen först igår eftermiddag, alltså bara några timmar innan vi förväntas fatta beslut i dessa viktiga ärenden. Media fick förslagen innan vi – ledamöter i Arvodesberedningen – fick dem! Så fungerar inte demokratin. 

Från den samlade oppositionen har vi på alla upptänkliga sätt försökt visa och förklara att vi anser att dessa frågor är så viktiga att man bör hitta samförståndslösningar. Det finns till och med överenskommelser mellan alla partier att man ska söka konsensus – men det struntar majoriteten i. 

Vi tvingas också konstatera att hela Arvodesberedningen är överkörd. Förslagen har istället gjorts upp av gruppledarna för majoritetspartierna. Av förslagen framgår också att Arvodesberedningen inte kommer att behövas i framtiden, för då ska landstingsstyrelsen ta över frågorna. 

Från den samlade oppositionen vänder vi oss mot flera av förslagen i det utskickade materialet. Men det finns inte tid att diskutera det, varken i våra resp. partigrupper eller i Arvodesberedningen. Majoritetens gruppledare har deklarerat att de kommer att köra över oppositionen – oavsett vilka argument vi kommer med! 

Demokrati innebär att politiska beslut ska fattas i öppenhet. Att inte prata med oppositionen, att inte ens lyssna, att inte ens informera oppositionen i förväg är under all kritik, så till den milda grad att vi blir stumma men låter oss aldrig tystas! 

Mer information:

Ted Hilding (M)                                       0709 14 62 20

Gösta Johansson (C)                                 0702 90 02 37

Lotta Back (V)                                         0707 18 60 66

Östen Eriksson (KD)                                0706 67 07 25

Kopiera länk