Uncategorized

Misstag att lämna Vänsterpartiet

Vänsterpartiet i Sörmland anser att det är ett misstag av Gudrun Schyman att lämna Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har sin styrka i ett bredare perspektiv, att man bekämpar både patriarkatet och klassamhället.
Gudrun Schyman lämnar vänsterpartiet och vi beklagar detta. Vi menar att Gudrun gjort ett gott arbete, men vi menar också att hon gör ett misstag när hon nu säger sig vilja ägna sig åt ett renodlat feministiskt perspektiv.

Vänsterpartiet är ett parti som har sin styrka i att vi har ett bredare perspektiv. Vi är både ett feministiskt och ett socialistiskt parti. Det betyder att vi anser att människor är lika värda oavsett om det handlar om kön, pengar, makt eller social/etnisk bakgrund. Vi vill arbeta för att utjämna skillnaderna mellan människor och mellan fattiga och rika länder.

Ingen kan inte blunda för att det svenska samhället i mångt och mycket fortfarande är ett klassamhälle. Inte minst blir detta tydligt när man tittar på folkhälsan, där ohälsan följer både ett klass- och könsmönster. Vi menar att det är viktigt att hålla båda dessa perspektiv levande i politiken och i förändringen av samhället.

Vi kan inte slå oss till ro med hur samhället fungerar idag. Det finns mycket att arbeta med för att förbättra villkoren för de som varken har mycket makt eller många valmöjligheter. Vi försöker genom vårt arbete, både i olika politiska församlingar och utomparlamentariskt, arbeta för en rättvis fördelning av våra gemensamma resurser. Detta innebär även att arbeta mot rasism och för en ekologiskt hållbar utveckling. Det är inte så att vi kan slå oss till ro eller bara välja en fråga att arbeta med utan kampen fortsätter för det breda perspektivet rättvisa, demokrati och solidaritet!

Flen 041210

Vänsterpartiets distriktsstyrelse
Tommy Hamberg, distriktsordförande

Kopiera länk