artikel

Dags att nominera kongressombud!

Dags att nominera till kongressombud!

Den 5-8 maj är det dags för Vänsterpartiets kongress, denna gång i Örebro. Kongressen är Vänsterpartiets högsta beslutande organ och där läggs grunden till vår politik. Att vara kongressombud är ett ansvarsfullt och viktigt uppdrag. Ni kan läsa mer om kongressen på denna länk:

https://www.vansterpartiet.se/kongress2016

Vänsterpartiet Sörmland har sex ordinarie ombud och en ersättare som får följa med. Valberedningen har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på ombud och ersättare. Valet kommer att ske genom poströstning efter beslut av Distriktsstyrelsen.

Valberedningen består av Maria Forsberg, sammankallande, Elinor Sundén, Håkan Johansson, Rashid Azarå och Lotta Back. Vi vill nu få in nomineringar till ombud och ersättare. Nomeringsrätt har enskilda medlemmar, partiföreningsstyrelser och partiföreningar. Viktigt att ni beaktar § 21 från våra stadgar i nomineringsprocessen: ”Kvinnor ska vara representerade i valda organ och på förtroendeposter med minst 50 procent om inte synnerliga skäl förhindrar detta”.

Nomineringarna måste inkommit till valberedningen senast den 25 januari. Poströstningen sker i mitten av februari. Mer information om hur den går till kommer längre fram.

Ta nu chansen och nominera personer som du tror är bra representanter för Vänsterpartiet Sörmland på kongressen!

Nomineringarna skickas till: [email protected]  Har ni några frågor så kontaktar ni, Maria Forsberg, via mailen eller på 070-302 96 13.

Hälsningar
Distriktets valberedning

Kopiera länk