artikel

Hej Vänsterpartister!

Hej kära medlemmar i Sörmlandsvänstern! Jag hoppas att ni har haft en bra semester och laddat era batterier ordentligt med mycket sommarsol och bad. Många har nog redan haft en hektisk uppstart med jobb, partiföreningsmöten och långa kommunmöten.Patrik Renfors

Hej kära medlemmar i Sörmlandsvänstern! Jag hoppas att ni har haft en bra semester och laddat era batterier ordentligt med mycket sommarsol och bad. Många har nog redan haft en hektisk uppstart med jobb, partiföreningsmöten och långa kommunmöten.

Det kan kännas tungt i början, men vi kommer komma in i det ganska fort och tydligt föra politiken åt vänster. Det är numera extra roligt att vara Vänsterpartist, under sommaren har vi haft opinionsmätningar som har pekat på hela 8,4 procent och medlemsantalet fortsätter att öka kraftigt. Vi får genomslag för vår politik och även borgerliga väljare håller med oss i vår kritik om vinster i välfärden.

Vi har en utomordentligt god stämning i partiet, men det är bättre att förekomma än förekommas. Jag ska inte sticka under stol med att det strax innan val kan dyka upp spänningar även i vårt förträffliga parti. Med ett EU-val i maj och kommun, landsting och riksdagsval i september nästa år är det viktigare än någonsin att vi fortsätter ha den kamratliga stämningen och visar att vi solidariskt håller ihop, för att tillsammans göra vårt yttersta att vinna valet och få bort högeralliansen från makten och det djupt rasistiska SD från riksdagen. Sörmlandsvänstern har en diger dagordning i höst och vinter.

Vi kommer ha motionsskrivande och förberedelser inför partikongressen. Vi kommer även ha förberedelser inför valen med en valstrategikonferens, vänsterdagarna, nomineringskonferens och valkonferens. Vi kommer dessutom vara synnerligen upptagna med att ta fram våra valprogram, samtidigt får vi inte glömma att vara synliga med vår nödvändiga feministiska- och socialistiska politik bland människor på arbetsplatser, hem och torg.

Sörmlandskamrater – vi står inför ett val. Ett val av stagnation eller en god framtid. Som Vänsterpartister måste vi alltid erövra, försvara och utveckla demokratin! Kampen för demokrati kan inte skiljas från kampen mot orättvisor och ojämlikhet. Tron på politikens möjligheter måste återupprättas.

  

Patrik Renfors

Ordförande

Vänsterpartiet Sörmland

Kopiera länk