artikel

Till minne av Kaj Johansson

Vi är många som tyngs av det sorgliga beskedet att vår vän och kamrat Kaj Johansson har gått bort. Kaj var en varm,  sympatisk och generös människa
Kaj Johansson, du var en del av stommen i vårt partidistrikt i över fyrtio år. Du var också min vän!
Du har dessutom gett ett gott stöd till många vänner och partikamrater på ett varmt och generöst sätt.
Jag träffade dig för ca: tjugo år sen, då jag alltmer blev aktiv i Vänsterpartiet Sörmland.
Kaj du var en fantastisk mentor åt mig. Du jobbade då på partiets centrala IT-avdelning, som då och flera år framöver delade lokal med vår dåvarande distriktsexpedition i Flen.
Vi kunde prata mycket om socialistiska och feministiska teorier och strategier, men vi pratade också om personliga saker på ett lättsamt och varmt sätt.
När jag tänker på dig Kaj Johansson så tänker jag på en genuin godhet och en underbar ärlighet. Du var en person som brydde sig om alla runtomkring dig. Både som vänsterpolitiker och privatperson.
Jag tänker också på din älskade husbåt och de antal somrar som jag hjälpte dig med att dra in el till en bättre styrning, reglage och strömbrytare samt belysning och solcellsanläggning.
Jag har också fått den äran att åka med dig i just den husbåten på Båven. Kaj, du kommer att vara enormt saknad av mig och hela partidistriktet.
Om alla hade ett lika stort hjärta som dig, så skulle vi alla leva i en rättvis värld!
Patrik Renfors
Distriktsordförande och vän.
Kopiera länk