artikel

Pressmeddelande från Vänsterpartiet Sörmland – riksdags och regionlista 2022

Pressmeddelande från Vänsterpartiet Sörmland – riksdags och regionlista 2022

Vänsterpartiet Sörmland höll sin valkonferens i Eskilstuna den 19.e februari och fastställde kandidatlistorna till Riksdagen och regionen. På mötet fastställdes även Vänsterpartiet Sörmlands regionala valplattform.

Till förstanamn på riksdagslistan valdes Lotta Johnsson Fornarve från Oxelösund. Lotta är andre vice talman i Sveriges riksdag. Lotta har en gedigen politisk erfarenhet och en bakgrund i bland annat Antiapartheidrörelsen. Hon har tidigare varit ordförande för Vänsterpartiet Sörmland.

Till andre namn på riksdagslistan valdes Maria Forsberg från Eskilstuna. Maria är för närvarande ledamot av partistyrelsen samt även distriktsordförande för Vänsterpartiet Sörmland. Hon har tidigare varit ordförande för Vänsterpartiet Eskilstuna.

Till förstanamn på regionlistan valdes Lotta Back från Bettna. Lotta är nuvarande gruppledare för Vänsterpartiet i region Sörmland och är till yrket psykiatrisjuksköterska. Lotta har en gedigen erfarenhet av sjukvårdspolitik.

Till andranamn på regionlistan valdes David Aronsson från Strängnäs. David är för närvarande gruppledare för Vänsterpartiet i Strängnäs och har tidigare erfarenhet av regionpolitik genom tidigare uppdrag som ledamot/ersättare i Sörmlands landstings/regionfullmäktige.

Kopiera länk