artikel

Rapport från Syninge

I helgen genomförde distriktet sin visions och strategikonferens på Syninge kursgård i det vackra Roslagen. Det var 23 förväntansfulla kamrater som hade samlats för att vädra och utbyta idéer och tankar inför valet 2010. Inbjudna var även Mats Einarsson, ledamot i PS, och Ulla Andersson, ledamot i PS och partiets ekonomiske talesperson.

Konferensen inleddes med ett anförande av Mats Einarsson som talade visioner med utgångspunkt i partiprogrammet. Grupparbeten genomfördes där frågeställningar som "Hur ser våra visioner för Sörmland ut", "Vilket Sörmland vill vi ha?" och "Hur visar vi att vi är Socialister och feminister?" livligt diskuterades.
Efter redovisningen av grupparbetena där många idéer och tankar framfördes och diskuterades (Alltför mycket för att kunna sammanställas och  publiceras här och nu) var det dags för en gemensam middag och avkoppling.

Dag två inleddes med Ulla Andersson som pratade strategier och berättade om samarbetet inom den rödgröna alliansen med S och MP. Elina Linna redovisade delar av rapporten "Högerpolitiken klyver Sörmland" som bla. belyser att socialbidragen i Sörmland under den borgerliga regeringen har ökat med i snitt 20% samt att antalet komvux platser har minskat markant i länet.

Därefter fortsatte grupperna med att arbeta kring strategifrågor. Frågeställningar som bearbetades var bla.

:Vilka konkreta politiska krav kan vi ställa regionalt och lokalt?

:Hur förhåller vi oss till treparti samarbetet regionalt och lokalt?

:Hur skall vi förbättra det utomparlamentariska arbetet?

:Hur bemöter vi förstagångsväljarna?

Även här hade grupperna en mångfald av tankar och idéer kring frågeställningar som kommer att sammanställas.

Överlag genomsyrades konferensen av en bra stämning och stort engagemang från deltagarna. Det var högt i tak och man kunde nöjt konstatera att det hade varit en lyckad helg där deltagarna, stärkta i sin ideologi och mer sammansvetsade som distrikt, fick många intryck att ta med sig hem till respektive lokalförening.

Kopiera länk