artikel

Dom sviker väljarna!

Två ledamöter i vänsterpartiet Sörmlands landstingsgrupp har lämnat s+v-majoriteten i landstinget och istället bildat koalition med de borgerliga partierna.

Detta väcker idag både förvåning och bestörtning i vänsterpartiet – både nationellt och i Sörmlandsdistriktet.

Lennart Clarstedt, gruppledare för vänsterpartiet i landstinget i Sörmland betecknar avhoppen som ett svek mot väljarna. Han säger:
– De som har röstat på vänsterpartiet har inte velat ha ett borgerligt styrt landsting. De har röstat på en vänstermajoritet. Det agerande som Ann Berglund och Marco Venegas visat upp är ett svek mot väljarna. Jag hoppas verkligen att de är beredda att ompröva sitt beslut.
 
I kväll skall frågan diskuteras på distriktsstyrelsemöte i Sörmlandsdistriktet.
– Jag vill inte föregripa någon diskussion eller beslut i distriktsstyrelsen. Det finns en stor upprördhet och ilska, men hur vi kommer att gå vidare kan jag inte gå in på innan vi har haft en diskussion i distriktsstyrelsen, säger Peter Linnstrand som också ingår i landstingsgruppen.
 
Anki Ahlsten, partisekreterare i vänsterpartiet, ser också allvarligt på situationen. Hon vill också vänta med att spekulera i vad som händer härnäst, men hoppas att Ann Berglund och Marco Venegas kommer att ompröva sitt beslut:
– I det politiska läge vi har efter valet är varje landsting med vänstermajoritet väldigt viktigt, och att ge bort majoriteten till högern i ett av de få röda länen är helt oacceptabelt, Anki Ahlsten.
 
Avhopparna säger att det beror på att de vill stoppa höjda arvoden.
– Vi kom i fredags överens med socialdemokraterna om att inte höja arvodena, så det argumentet gäller inte längre, säger Lennart Clarstedt.
 
För mer information, kontakta
 
Lennart Clarstedt, gruppledare för vänsterpartiets landstingsgrupp i Sörmland, 070-3768477
Anki Ahlsten, partisekreterare, pressekreterare Emil Lindahl Persson, 0730-496300
Pressjouren: 070-6200064

Kopiera länk