artikel

På Tunagården I Eskilstuna

– Vi gladde oss mycket åt Tunagårdens fina äldreboende, säger Vänsterpartisterna Elina Linna, riksdagsledamot och Eila Clarstedt första namn på Eskilstunas kommunlista när de i dag besökte Tunagårdens finska demensboende
Tunagården i Eskilstuna fick sitt första äldreboende för finsktalande i november 2005. Nu var det dags för Vänsterpartisterna Elina Linna och Eila Clarstedt att besöka verksamheten. Vid besöket då man träffade både personal och boende konstaterade man att det var ett mycket fint boende.

– Jag blev glad och uppsakattade inte minst den fina arkitekturen och den genomtänkta miljön, sade Elina linna.
– Det var positivt att höra att så många (500 till drygt 40 tjänster) sökte tjänsterna, det visar att det finns ett intresse att arbeta inom kommunen, konstaterade Eila Clarstedt.

Nu finns det även på Tunagården sådant som kan utvecklas. Det gäller inte minst bemanningen på helger och kvällar. Möjligheten finns nu när Vänsterpartiet tillsammans med regeringen lagt en utvecklingsplan för äldreomsorgen. Det finns också resurser bl a för äldre med finska som modersmål.

Elina Linna och Eila Clarstedt vill passa på att tacka personal och boende för ett trevligt besök.

Kopiera länk