artikel

Makt är inte viktigare än det hjärtat brinner för.

Debattartikel från Vänsterpartiet

Vad vill V?

Att Vänsterpartiet står för begreppet ”inte till salu” då det gäller vinster i välfärden är välkänt. Vi är garanten för ett vinstfritt Sverige. Vänsterpartiet som parti är inte heller till salu. Vi vill få slut på girigheten i regeringsalliansens Sverige. Vi för en politik väl grundad i vår ideologi och alla våra reformförslag är finansierade. Genom att vi är med och styr i 9 landsting och 85 kommuner har vi visat på vår kapacitet i att ta ansvar.

Alla som följt landstingspolitiken i Sörmland vet att det politiska läget inte ser ut som på riksplanet. Allianserna har varit mångfärgade och klimatet ofta hårt. Vi närmar oss nu valdagen. Med vårt ökande medlemsantal och opinionsmätningarnas resultat räknar vi med att gå framåt i valet. Vänsterpartiet har de senaste åren fått sympati för vår sakliga politisk debatt med god ton i landstinget. I valrörelsen får vi frågor från länets invånare om vilka vi kan tänka oss att samarbeta med i landstinget och vi vill här och nu tala klarspråk.

Vänsterpartiet ingår inte i någon allians inför valet då vi anser att det är bästa sättet för väljarna att ta ställning till vilket samhälle de vill ha. Men visst finns det gemensamma intressen. Till exempel genomfördes 2013 i vårt landsting många av de förslag vi väckt året innan trots att vi var i opposition. Vi ser genom detta möjligheter till samarbete med delar av dagens styrande majoritet. Vi har mycket gemensamt med både Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men som vi sagt tidigare, Vänsterpartiet är inte till salu, vi ställer inte upp på utförsäljningar. Makt är inte viktigare än det hjärtat brinner för.

Folkpartiet säger sig ha stängt dörren till oss men var Thomas af Bjur hittat en dörr att stänga undrar vi. Vi har aldrig sett någon öppen dörr till Folkpartiet då de står för den utförsäljning av välfärden som vi kämpar för att stoppa.

Att Miljöpartiet vill fördjupa samarbetet med Folkpartiet förvånar oss mycket. Inom flera områden har de oförenliga ståndpunkter, inte minst när det gäller att stoppa vinstuttagen ur välfärden, men också personalpolitik och kollektivtrafik.

Vänsterpartiet står för en solidarisk och rättvis värld och vi förkastar Sverigedemokraternas rasistiska och utestängande politik.

Vi ser ett stort behov av vår socialistiska politik i Landstinget Sörmland – för att skattemedlen ska gå till det de är avsedda för, för att barn ska få en trygg uppväxt, för att tillgängligheten i vården ska öka, för att landstingets personal ska få en god arbetsmiljö, för ett jämlikt och hållbart Sörmland.

Vi är beredda att ta ansvar i en röd eller rödgrön majoritet och vara med och styra Landstinget Sörmland. Lägg din röst på oss!

Maud Ekman, gruppledare V, norra landstingslistan, plats 1

Lotta Back, vice gruppledare V, södra landstingslistan, plats 1

Patrik Renfors, ordförande Vänsterpartiet Sörmland

Kopiera länk