artikel

Vänsterpartiet i Trosa är ett faktum, högern får flytta på sig!

Sörmlandsvänstern välkomnar Vänsterpartiet i Trosa på deras resa till att 2014 ställa upp till val och verka som vänsterpartister i Trosa kommun. Det är nu vi gemensamt kan ge högern en rejäl match och trycka tillbaka deras cyniska cementering av Trosas politik. Det är med stor framtidstro som Vänsterpartiet nu kan gå till val i Sörmlands samtliga kommuner, men även i landstinget och riksdagen.

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål, att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

De socialistiska och feministiska idétraditioner, som vänsterpartiet är en del av och för vidare, bygger på övertygelsen om alla människors lika värde. Det finns många som tror att förändring sker i ett enda steg – ungefär som när man tänder ljuset i ett rum. Det ska gå från mörkt till ljust på direkten. Ett partibygge har precis som ett husbygge också en logisk ordning: Man är tvungen att ta det steg för steg. Det går inte att tända lyset om det inte finns någon el.

Medlemstillströmningen har varit lavinartad i Vänsterpartiet, nya medlemmar tar kontakt med oss dagligen. 2012 slog vi rekord i antal nya medlemmar för ett icke-valår: 2500 nya människor sökte sig till Vänsterpartiet. I det läget är det helt avgörande om vi klarar av att ta emot nya människor, att de får en introduktion till hur vi jobbar och vad vi står för. Vänstern i Sörmland kommer hårdsatsa på medlemsutbildningar. Vi kommer vara mer redo än vanligt. Vi kommer vara i var människas vardag och verklighet.

Partiledaren i Vänsterpartiet, Jonas Sjöstedt har själv har rest till mer än hundra partiföreningar och startat ett antal nya! Trosa var ett av de mest lyckade nedslagen. I Trosa kan vi snart se en ny förening, med hungriga vänstermänniskor som kämpar för socialism, feminism och en ekologisk värld.

Trosavänstern är efter deras årsmöte 20 mars åter en del av Sörmlandsvänstern. I partidistriktet Sörmland finns många partimedlemmar som stöttar, stärker och lyfter varandra till att gemensamt ändra samhället i grunden. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor. Vi vet att kamp lönar sig, därför sluter vi oss samman för reell förändring. Tillsammans kan vi dra politiken kraftigt åt vänster. Gå med i Vänsterpartiet du också och ta med dig dina vänner!

Patrik Renfors

Ordförande Vänsterpartiet Sörmland

 

Kopiera länk