Uncategorized

Stipendium för arbete mot nazism

Nyckelskramlarna i Eskilstuna mottog prisnyckelpris_110x110

Stiftelsen Hela Sverige ‐ Artister mot nazister delade igår, tisdag , ut 2009 års stipendier till personer och organisationer som arbetar mot nazism. Nyckelskramlarna i Eskilstuna var en utav organisationerna som belönades. Kawa Zolfagary, Maria Chergui och Firat Nemrud tog emot priset.

Saxat ur E-kuriren.

Stipendiet instiftades 2001 vid en artistgala i Globen och initiativtagare till Artister mot nazister är Mikael Wiehe och Tomas Ledin. Medverkande musiker på scen var Stefan Sundström, Louise Tyseng och Ben Olander.

Prisutdelare var Mikael Wiehe och Tomas Ledin.

Nyckelskramlarna i Eskilstuna – motiveringen:
Med nycklar som symbol för det öppna, fria samhället har Eskilstunaborna samlats för att ta avstånd från nazismen och visa sitt stöd för det demokratiska samhället där alla människor får plats och är lika mycket värda. Nyckelskramlarna i Eskilstuna har visat att man med enkla medel kan protestera och bekämpa nazism och rasism. De tilldelas ett stipendium på 25 000 kronor.

Kopiera länk