artikel

Protestera mot ockupationen av Irak

Vänsterpartiet Sörmland höll på söndagen, den 20 mars, sitt första möte för verksamhetsåret. I ett uttalande från mötet kräver man att regeringen protesterar mot ockupationen av Irak
”Två år efter USA:s olagliga anfall och ockupation av Irak kan vi konstatera att krigspolitiken är ett brott mot folkrätten. Den riskerar på sikt att underminera FN.
Det är även en stor skandal att Sverige idag exporterar vapen till de krigförande länderna. Sveriges regering ligger lågt och mumlar om att ockupationen måste fortsätta för irakiernas egen skull – en principlös ståndpunkt och en besvärande brist på självständighet gentemot USA:s politik.
Vänsterparitet Sörmland kräver att Sveriges regering agerar med kraft för att FN bevaras som fredsorganisation och för att folkrätten försvaras, samt att regeringen protesterar mot USA:s fortsatta ockupation.”

Kopiera länk