artikel

Brev till Lars Ohly

Vänsterpartiet i Sörmland ger Lars Ohly sitt stöd. Men har också en del synpunkter att framföra.

Till
Lars Ohly

Flen 041011

Hej Lasse!

Distriktsstyrelsen i Sörmland hade möte i torsdags och diskuterade då såväl programmet ”Uppdrag Granskning” och den efterföljande debatten, som din roll som partiledare.

Det finns i distriktsstyrelsen ingen tvekan om att du har vårt förtroende och att vi står bakom dig som partiledare.

Ändå, eller kanske just därför, är det vissa synpunkter vi vill framföra.

Många uttalade på mötet en oro för, vad man uppfattar, din önskan att ”hålla dig vän med alla”. Det kan låta lite motsägelsefullt att vi å ena sidan kritiserar den hållningen, samtidigt som vi värnar ett brett vänsterparti där olika inriktningar känner sig hemma.

Vad vi i klartext menar är att politikens innehåll i alla lägen måste vara viktigare än symboler, slagord och etiketter. För att vi ska bli trovärdiga i såväl dagspolitiska frågor som i vår grundläggande systemkritik krävs att vi, och du som partiledare, i alla sammanhang tillbakavisar en naiv revolutionsromantik. Det måste vi kunna göra utan att samtidigt kompromissa med vår grundläggande politik.

Med vänlig hälsning

Tommy Hamberg
Distriktsordförande Sörmland

Kopiera länk